AMSTERDAM - Wouter Bos wil ook na 2011, na de eerstvolgende parlementsverkiezingen, PvdA-partijleider blijven. Hij zei dat woensdag tijdens een bijeenkomst over globalisering in Amsterdam.

Op vragen of hij partijleider wil blijven, zei Bos dat hij niet van plan is te stoppen. En hij is van plan ook na 2011 partijleider te blijven, zo liet zijn woordvoerder weten.

De PvdA scoort slecht in peilingen, en komt daarin niet boven de twintig zetels uit. In de huidige Tweede Kamer bezet de partij 33 zetels.

Beschikbaar

De toekomstplannen van Bos, die bij de vorige verkiezingen in november 2006 de lijst trok, bleven tot nu toe in het ongewisse. De PvdA-vicepremier en minister van Financiën lijkt nu opnieuw beschikbaar als lijsttrekker. In 2011 zijn de eerstvolgende Kamerverkiezingen, ervan uitgaande dat het kabinet zijn periode van vier jaar volmaakt.

PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer is "heel erg blij" met het "goede nieuws" dat Bos bereid is ook in de toekomst de PvdA te blijven leiden. Hamer ziet geen problemen in de combinatie minister van Financiën en partijleider.