NIJMEGEN - Aan de 87e Vierdaagse van Nijmegen doet eenrecordaantal van 44.812 wandelaars mee. Dat maakte de organisatievan het grootste wandelevenement ter wereld maandagavond bekend. DeVierdaagse gaat in de nacht van maandag op dinsdag van start.

De organisatie van het evenement meent dat het recordaantaldeelnemers aan de gestegen populariteit van de wandelsport in hetalgemeen te danken is. Het vorige recordaantal wandelaars dateerdeuit 2000. Toen gingen 40.790 wandelaars op pad voor een dagelijksewandeling van 30, 40 of 50 kilometer.

Dit jaar lopen mensen van 58nationaliteiten mee. De jongste deelnemer is elf jaar, de oudstewandelaar is een 90-jarige Duitser. Hij loopt voor de 25e keer mee.

Traditionele vlaggenparade

Maandagavond wordt de Vierdaagse officieel geopend met detraditionele vlaggenparade in het Goffert-stadion. De wandelaarsgaan om vier uur in de nacht van maandag op dinsdag van start. Deorganisatie laat de wandelaars steeds in kleine groepen op hetparcours om opstoppingen te voorkomen. De route voert dinsdag langsArnhem en Elst door de Betuwe.

De marsleiding vertrouwt erop dat het publiek de wandelaars vanvoldoende water voorziet. Zelf neemt de organisatie geen extramaatregelen in verband met het warme weer. "We houden dewandelaars uiteraard wel goed in de gaten", zegt een woordvoerder.

De organisatie gaat er overigens van uit dat het maximale aantaldeelnemers in zicht is. In de huidige opzet van de Vierdaagse ligtde grens bij 50.000 deelnemers, aldus de organisatie.