HILVERSUM - Oud-GroenLinks-politicus Paul Rosenmöller wordtprogrammamaker en presentator bij de interkerkelijke omroep IKON.Zijn eerste tv-programma is in januari 2004 te zien. Dat heeft deomroep maandag bekendgemaakt.

In de zomer van 2004 zal Rosenmöller op dinsdagavondtv-uitzendingen maken onder de werktitel 'Advocaat van de Duivel'.De opzet van dat programma moet nog worden ontwikkeld. In deaanloop naar zijn tv-werkzaamheden is Rosenmöller in de komendeherfst al te horen op de radio. Hij zal een paar keer hetIKON-debatprogramma De Andere Wereld van Zondagmiddag presenteren.Rosenmöller (47) was van 1989 tot 2003 Tweede-Kamerlid voorGroenLinks.

Zijn toekomstige werkzaamheden bij de IKON beschrijftRosenmöller met "een speurtocht naar de diepere drijfveren vanmensen en organisaties die in de samenleving van belang zijn. Hetjournalistieke handwerk is aan mij niet besteed", zei hij in eentoelichting voor het Radio 1 Journaal. "Ik ga een laatje dieper.Ik wil graag de diepere zielenroerselen in beeld brengen."

Hij denkt dat hij bij de IKON past. "De IKON staat voorkwaliteit, inhoud, geen poespas. Een heel gedreven en kwalitatiefhoogstaande organisatie."