DEN BOSCH - De raadkamer van de rechtbank in Den Bosch heeft maandag het voorarrest van F.S. uit Netersel voor de tweede keer met dertig dagen verlengd. Een woordvoerder van de rechtbank heeft dit meegedeeld.

Justitie verdenkt de man van ontucht met minderjarigen jongens en een poging tot zware mishandeling. S. is besmet met HIV. Dat virus kan aids veroorzaken. S. is na zijn arrestatie door PSV ontslagen. Hij was directeur van die voetbalclub.

Politie en justitie stellen al enkele maanden een uitgebreid onderzoek in naar criminele activiteiten in het Anne Frankplantsoen in de Eindhovense binnenstad. Dat is sinds jaren een gedoogde ontmoetingsplaats van homoseksuelen. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat zich daar ook minderjarige jongens voor geld laten misbruiken.

Het onderzoek richt zich met name op de activiteiten van die schandknapen, bedreigingen en afpersing van mannen die er gebruik van maken en de handel en wandel van pooiers.

S. is bij een van die onderzoeken in beeld gekomen. Justitie heeft al eerder nadrukkelijk laten weten dat S. niet wordt verdacht van strafbare feiten bij PSV. Inmiddels zijn in de ontuchtaffaire elf verdachten aangehouden. Nog vier zitten er vast. Een van hen, een man uit Weert, zegt dat hij jarenlang actief is geweest als informant van de politie. Volgens hem zijn bij de affaire ook hooggeplaatste functionarissen van de politie en het Openbaar Ministerie betrokken. Justitie wil daar niets over zeggen.