ROTTERDAM - De Stichting Jeugdbescherming Dordrecht heeft met de ondergedoken vader van Rochelle en zijn advocaat een afspraak voor een gesprek over het lot van het meisje. De stichting vindt het niet goed dat vader Martin Huisman en Rochelle, het zusje van het vermoorde meisje van Nulde, voor de instantie onbereikbaar zijn.

Dat heeft de stichting vrijdagavond bekendgemaakt. De instantie noemt het "ongewenst" voor Rochelle dat Huisman met zijn dochtertje is ondergedoken. Huisman kreeg woensdag voor de rechtbank in Dordrecht te horen dat Rochelle tijdelijk naar een pleeggezin moet. Huisman was door de uitspraak verslagen en boos.

De jeugdbescherming zegt geen idee te hebben waar het meisje en haar vader verblijven. Hoewel vader Huisman niet over de voogdij van Rochelle beschikt omdat hij daar bij zijn scheiding geen aanspraak op had gemaakt, was besloten dat Huisman zijn dochter tot januari mee naar huis mocht nemen.

Rochelle is het zusje van Rowena Rikkers, wiens lichaamsdelen afgelopen zomer verspreid door Nederland werden aangetroffen. Rochelle verbleef bij haar vader nadat haar moeder in december in Spanje was aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Rowena. De vrouw werd samen met haar nieuwe vriend door de Spaanse politie opgepakt.

/NIEUWSRochelle mag niet bij haar vader blijven