SITTARD - Een schietpartij aan de Klaverstraat in Sittard heeft zaterdagmiddag rond 14.00 uur aan twee personen het leven gekost. Er viel ook een gewonde. Haar toestand is zeer kritiek.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn bij de schietpartij een 59-jarige vrouw en haar even oude man om het leven gekomen. Het andere ernstig gewonde slachtoffer is hun achtjarige kleinkind, een meisje. Het kind is met een traumaheli in zeer kritieke toestand naar het Academisch Ziekenhuis Maastricht gevlogen.

Enkele knallen

Het echtpaar voerde een garage in tweedehands auto's aan de Klaverstraat. Het kleinkind was bij hen op bezoek. Getuigen hoorden vlak voor 14 uur enkele knallen, en zagen vervolgens een man wegrennen en in een grijze BMW wegrijden. Opa en kleinkind werden met schotwonden gevonden in het kantoor van de garage, oma lag dood in haar woning naast de garage. Zondagmiddag overleed ook de man aan zijn schotwonden.

De politie kent de vermoedelijke dader van deschietpartij. Dat heeft de politie Limburg Zuidzondag gemeld.

De politie heeft de man nog niet kunnen aanhouden. Hij vluchttena de schietpartij weg in een grijze of goudkleurige BMW 740i. Depolitie is naar deze auto op zoek.

Volgens vrienden en kennissen zijn alle drie deslachtoffers door het hoofd geschoten. Deze mensen sluiten uit dathet om een afrekening in het criminele milieu gaat. Zij zeggen datde dader gezocht moet worden in de klantenkring van het echtpaar, die een garage in tweedehands auto's (Join Auto)hadden en gespecialiseerd waren in BMW's.