CASTENRAY - Bij een ongeval op een spoorwegovergang aan de Roland in Castenray zijn zaterdagmiddag twee vrouwen om het leven gekomen. Dat meldde de politie Limburg Noord. Een van de vrouwen zat in een rolstoel en werd door de andere vrouw geduwd.

Om onbekende redenen duwde de begeleidster de invalide vrouw aan het begin van de middag midden op de met slagbomen beveiligde spoorwegovergang en bleef daar staan. De machinist van de trein toeterde en remde nog, maar kon een ongeval niet meer voorkomen. De vrouwen waren op slag dood. De politie kent de identiteit van de twee slachtoffers nog niet.

Wel gaat de politie ervan uit dat het om vrouwen gaat die niet in de buurt woonden. In de omgeving van de onheilsplek worden geen vrouwen vermist. De politie stelt een onderzoek in.

Treinverkeer weer mogelijk

Na het ongeval was enkele uren geen treinverkeer tussen Venray en Venlo meer mogelijk. De passagiers van de trein moesten ruim twee uur in de trein blijven zitten, totdat de stoffelijke resten van de slachtoffers waren afgedekt. Daarna zijn de passagiers met twee bussen verder vervoerd naar Venray. Volgens de Railverkeersleiding was de stremming rond 16.30 uur voorbij en kwam het treinverkeer weer op gang.