HEEMSKERK - De 67-jarige vrouw uit Beverwijk waarvan in juni stoffelijke resten in het Heemskerkse Molenbos zijn gevonden, blijkt in stukken te zijn gezaagd nadat ze om het leven was gebracht. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Haarlem vrijdag gezegd.

Van de vrouw is tot nog toe alleen een hoofd gevonden. De andere lichaamsdelen zijn apart van elkaar in verschillende vuilcontainers gedumpt, waardoor het onmogelijk is deze nog te traceren, zo laat de woordvoerster weten. Dat het hoofd daadwerkelijk van de -jarige vrouw is, is onlangs gebleken uit DNA-onderzoek.

Het hoofd is op aanwijzing van de twee verdachten in de zaak gevonden. Het gaat om de 40-jarige dochter van het slachtoffer en haar 26-jarige vriend. De drie woonden samen in een huis in Beverwijk. De twee verdachten werden in juni opgepakt en bekenden vrij snel de vrouw te hebben vermoord. "Het motief ligt in de relationele sfeer. Maar wat de precieze aanleiding is, is nog niet duidelijk. Dat moeten we nog achterhalen", aldus de woordvoerster.

Pieter Baan Centrum

De rechter-commissaris heeft deze week besloten dat de twee moeten worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum, waar zij inmiddels zijn aangemeld. Totdat zij daar terechtkunnen, een periode van naar verwachting twee tot drie maanden, blijven zij in voorlopige hechtenis.