GOUDA - Bussen van Connexxion rijden voorlopig niet door een deel van de Goudse wijk Oosterwei. Chauffeurs zijn de bedreigingen van jongeren beu.

Ze worden bespuugd, bedreigd en soms beroofd. Een woordvoerster van Connexxion bevestigde zondag een bericht hierover in De Telegraaf.

Sinds zaterdag rijden de chauffeurs met een boog om sommige delen van de wijk heen. Direct aanleiding was woensdag de beroving van een chauffeur die onder bedreiging van een mes zijn wisselgeld moest afgeven.

Woensdag gaat Connexxion met de gemeente Gouda praten. "We wilden nu in ieder geval een signaal afgeven", aldus de zegsvrouw. Ze benadrukte dat het niet de bedoeling is dat reizigers de dupe worden van de maatregel.

Wilders

PVV-leider Geert Wilders reageerde fel op de ontstane situatie in Gouda. Wat hem betreft stelt het leger orde op zaken in de probleemwijk.

"Het kan niet zo zijn dat we alles doen om Afghanistan veiliger te maken, terwijl Nederland steeds onveiliger wordt", aldus Wilders. Het Tweede Kamerlid waarschuwde dat "Goudse toestanden" in heel Nederland voorkomen.