MIDDELBURG - De oudste inwoner van Nederland is vrijdag 111 jaar geworden. Grietje Jansen-Anker uit Middelburg viert haar verjaardag met familieleden en verzorgers.

Dat meldde een woordvoerster van zorgcentrum Roggeveen, waar ze verblijft. Voor hoog bezoek en publiciteit heeft de Zeeuwse opnieuw bedankt.

Mevrouw Jansen is geestelijk nog perfect in orde. Lichamelijk vergen de jaren wel hun tol. De bewoonster ligt hele dagen op bed en heeft veel rust nodig. Het zorgcentrum heeft de overige bewoners op taart getrakteerd.

Grietje Anker werd op 12 september 1897 geboren in Vlissingen en woonde tijdens een deel van haar huwelijk in 's-Gravenzande.

Kinderen

Ze kreeg drie kinderen en heeft meerdere kleinkinderen en achterkleinkinderen. Tot haar 102e woonde ze zelfstandig. Sindsdien verblijft ze in het zorgcentrum.

Overigens staat bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) één nog oudere vrouw ingeschreven. Een Zoetermeerse zou zijn geboren op 1 juli 1896 en inmiddels 112 jaar zijn, maar ze liet eerder zelf weten "aanmerkelijk'' jonger te zijn.

De geboortedatum is haar in de jaren vijftig vermoedelijk toegekend toen ze zonder officiële papieren naar Nederland kwam.