TILBURG - De voormalige Hasseltse Kerk aan de Hasseltstraat in Tilburg is donderdagavond door een brand voor een groot deel verwoest. De brandweer rukte uit met groot materieel uit en bestreed het vuur met dertig spuitgasten.

In de kerk waren geen mensen aanwezig toen de brand uitbrak. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie waarschuwde en evacueerde omwonenden.

De kerk was niet meer als zodanig in gebruik en werd omgebouwd tot multifunctioneel centrum. De brandweer gaf rond half twee het sein 'brand meester'. De gevel van de kerk staat nog overeind, maar het gebouw moet als verloren worden beschouwd.

Rook- en waterschade

Burgemeester J. Stekelenburg kwam persoonlijk naar de schade kijken. Hij sprak met een aantal bewoners van panden in de omgeving van de kerk. Ongeveer vijftien personen kunnen door rook- en waterschade niet terug naar hun woningen.

Zij worden opgevangen in een buurtcentrum. Er wordt zo snel mogelijk vervangende woonruimte geregeld.

Drie dagen geleden ontstond er ook brand in de kerk door kortsluiting in de apparatuur van het klokkenspel. De kleine brand kon snel worden geblust. Over de oorzaak van de jongste brand kon een woordvoerster van de politie nog niets zeggen. Ook een schadebedrag kon zij niet noemen.