EINDHOVEN - De man die enkele weken geleden in Eindhoven werd aangehouden in verband met de moord op Ahmed Shah Masud, is donderdagmiddag aan België uitgeleverd. Dat heeft zijn advocaat vrijdag bevestigd.

De politie had de man op verzoek van de Belgische justitie aangehouden. Die onderzoekt de herkomst van de valse Belgische paspoorten die de twee moordenaars van Masud bij zich droegen.

De commandant van de Noordelijke Alliantie kwam op 9 september om het leven na een aanslag door twee Marokkaanse mannen die zich als journalisten voordeden. Vermoed wordt dat de Taliban of de terreurorganisatie van Osama bin Laden achter de moord zitten.

Justitie in België onderzoekt de herkomst van de paspoorten. Vast staat wel dat ze afkomstig zijn van inbraken in de Belgische ambassade in Den Haag en het Belgisch consulaat in Straatsburg. In België zijn inmiddels enkele personen aangehouden.

Volgens justitie in België was ook de in Eindhoven aangehouden man betrokken bij de levering van de valse paspoorten. De man zelf ontkent maar iets met de kwestie te maken te hebben, aldus zijn advocaat.

/NIEUWSMan in Eindhoven aangehouden voor moord Masud'Masud werd vermoord door Algerijnen'Afghaanse oppositie bevestigt dood Masud