AMSTERDAM - PVV-leider Geert Wilders wil de ouders van minderjarige allochtone veelplegers hard gaan aanpakken. Desnoods moet de hele familie het land uit. Dat stelt hij in een interview met NU.nl

Wilders reageert met zijn plan op de bedreigingen van ambulancepersoneel in Amsterdam en een filmpje op Telegraaf.nl waarop zeer jonge allochtone jongens een jongen slaan als die zijn scooter niet wil afstaan.

"De tijd van pappen en nathouden moet nu echt over zijn. We raken ons land kwijt aan dit tuig, waarvan sommigen nauwelijks twee kratten hoog zijn", aldus de PVV-fractievoorzitter.

Ouders

"Als deze kinderen steeds weer in de fout gaan moeten de ouders maar mee de cel in. Als dat nog niet genoeg is moet de hele familie maar het land worden uitgeknikkerd door hen te denaturaliseren of de verblijfsvergunning te ontnemen."

Volgens Wilders volstaan minder rigide maatregelen als het terugdraaien van de kinderbijslag niet om de problemen met minderjarige allochtonen aan te pakken.

Vorige week legde het ambulancepersoneel in Amsterdam tijdelijk het werk neer nadat een aantal van hen werd bedreigd door omstanders.

Lees het hele interview donderdag op NU.nl