AMSTERDAM - De politie heeft maandagochtend een 16-jarige jongen gearresteerd die woensdag in Amsterdam-West een andere tiener zou hebben neergestoken. De vermeende dader meldde zichzelf op een politiebureau in de hoofdstad, maakte een woordvoerder bekend.

Toen hulpverleners het zwaargewonde slachtoffer van de steekpartij wilden helpen, zouden circa vijf omstanders hen hebben bedreigd.

Daarop legden medewerkers van het ambulancebedrijf Verenigd Ziekenvervoer Amsterdam (VZA) het werk vier uur lang neer. Zij dreigden ook de dag erna te staken, maar zagen daar vanaf na een gesprek met burgemeester Job Cohen.

Ziekenhuis

De steekpartij gebeurde in de Vredeman de Vriesstraat. De 15-jarige jongen die gewond raakte, ligt nog in het ziekenhuis. Eerder hield de politie twee van de omstanders die de hulpverleners zouden hebben bedreigd aan. Het zijn broers van het slachtoffer.

Een 18-jarige man werd de avond van de steekpartij opgepakt wegens vernieling. Hij is inmiddels weer op vrije voeten. De andere broer (20) meldde zichzelf vrijdag op het politiebureau. Justitie verdenkt hem van bedreiging.

Excuses

De rechter-commissaris bepaalde maandag dat deze verdachte nog twee weken moet blijven vastzitten. Voordat deze man zich aangaf, bood hij nog zijn excuses aan het ambulancepersoneel aan op de lokale tv-zender AT5.