AMSTERDAM - Voor de tweede keer in ruim een week tijd is in Amsterdam een vondeling aangetroffen. Woensdagmiddag werd een kind aangetroffen bij een flatgebouw aan de Molenwijk in Amsterdam-Noord. Het zou gaan om een jongetje. De politie bevestigde de vondst van het kind, maar wilde verder geen mededelingen doen "in het belang van het onderzoek".

Ruim een week geleden vonden voorbijgangers in de Amsterdamse wijk De Pijp in een portiek een pasgeboren meisje dat amper twee uur oud was. Ondanks 45 tips is de identiteit van de vondeling, die de naam 'Lieve' kreeg, nog steeds onbekend. De politie is met man en macht bezig de moeder op te sporen.

Vondelingenstad

Amsterdam krijgt steeds meer een reputatie als een plek om een kind achter te laten. Dit jaar is al twee keer eerder een vondeling gevonden in de hoofdstad. Beide keren meldde de moeder zich na korte tijd.

Luca

Luca is de bekendste vondeling van Amsterdam. Het 5-jarige jongetje werd vorig najaar achtergelaten bij de Burger King op het Centraal Station. Hij was kaal en praatte moeilijk. Een maand later meldde de moeder van Luca zich bij de politie. Zij werd later veroordeeld tot negentig dagen cel.