HUISSEN - Bij een bedrijf aan de Nijverheidsstraat in het Gelderse Huissen heeft zondag een zeer grote brand gewoed. Dat meldde de brandweer. Het gaat om een bedrijf dat met plastic werkt. De rookontwikkeling was enorm.

De brand brak rond half elf 's ochtends door nog onbekende oorzaak uit. Het vuur had rond het middaguur twee panden met daarin drie bedrijven totaal verwoest. Het gaat naast plasticfabrikant Dogro Plastics om een bedrijf in zonweringen. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur zich verder uitbreidde.

Rond de klok van twee uur werd het sein brand meester gegeven. Bij de bestrijding van de brand waren tientallen brandweerlieden van diverse korpsen uit de omgeving actief.

Roet

De rook van de brand waaide in de richting van Arnhem en Westervoort. De brandweer kreeg uit dat gebied meldingen van neerslaand roet en adviseerde mensen ramen en deuren gesloten te houden, ondanks metingen waaruit bleek dat er geen schadelijke stoffen in de rook zaten.

Persoonlijke ongevallen hebben zich vooralsnog niet voorgedaan, aldus de brandweer. Het nablussen duurt vermoedelijk nog de hele zondagmiddag.

Brand plasticfabriek