SAINT-PAUL - De Republikeinse senator John McCain heeft donderdagavond in Saint-Paul op de conventie van zijn partij verandering in Washington beloofd.

Hij sprak van het "verkwistende, niets uitvoerende, egoïstische Washington" waar hij verandering in gaat brengen.

McCain heeft in zijn rede formeel "dankbaar, nederig en vol vertrouwen" de opdracht van zijn partij aanvaard om namens de Republikeinen mee te doen aan de presidentsverkiezingen van 4 november.

Krijgsgevangene

De 72-jarige McCain werd ingeleid door zijn vrouw Cindy en een filmpje waarin zijn verleden als militair en krijgsgevangene opnieuw uitvoerig werd belicht.

McCain beklemtoonde dat hij samen met vicepresident Sarah Palin, de huidige gouverneur van Alaska, Washington gaat opschudden.

Hij sprak hier over het geliefde thema dat de gevestigde politieke orde in de hoofdstad geen enkele belangstelling heeft voor de problemen van de gewone Amerikaan.

Macht

McCains Republikeinse Partij heeft er al jaren de macht. McCain zei dat zowel Republikeinen als Democraten het vertrouwen van de kiezers hebben geschonden.

McCain nam afstand van hen en zei tegen zijn enthousiaste aanhangers: "Ik ga naar Washington niet voor een politieke partij, niet voor speciale belangengroepen, niet voor mijzelf maar voor u."

Introduceren

Hij zei ook met een brede glimlach dat hij niet kan wachten om Palin in Washington te introduceren. De 44-jarige Palin bespeelde hetzelfde thema van de elite in Washington bijzonder fel in haar toespraak voor de conventie op woensdagavond.

McCain belooft verandering