AMSTERDAM - Een man die negentien jaar in coma heeft gelegen is kortgeleden weer bij zijnpositieven gekomen. Bij het ontwaken groette de 39-jarige Terry Wallis zijnmoeder, die bij zijn bed zat.

Hij begon met 'Mam', daarna werd het 'pepsi' en 'melk', zei Alesha Badgley vanhet verpleeghuis over het wonderbaarlijke herstel van de 39-jarige TerryWallis. Wallis sprak zijn eerste woord op 12 juni en sindsdien gaat het steedsbeter, zei zijn vader.

Wallis maakte in 1984 een ritje met een vriend toen hun auto in een rivierterechtkwam, vertelde Wallis' vrouw. Ze werden de volgende dag onder een bruggevonden. De vriend was dood en Wallis in coma.

Kort voor het ongeluk was Wallis' dochter Amber geboren. Zij is nu negentien enWallis heeft gezegd dat hij voor haar weer wil leren lopen.

Toen Wallis nog in coma lag werd hij door zijn familie regelmatig uit hetverpleeghuis gehaald voor een dagje uit of een familiebijeenkomst. "De dokterzegt dat hij zich daardoor dingen herinnert; wij hebben er misschien voorgezorgd dat zijn geest actief bleef," aldus Sandi Wallis.