DHAKA - Honderden mensen zijn woensdag vermoedelijk verdronken bij de ramp met een veerboot in Bangladesh. Tijdens een storm sloeg de overvolle veerboot om op rivier de Meghna. Hoeveel mensen er precies aan boord waren is niet duidelijk, maar in ieder geval het dubbele aantal van het maximum van driehonderd passagiers.

Volgens de politiewoordvoerder van het Bengaalse district Chandpur zijn tot nu toe drie doden geborgen en is een opvarende die zichzelf in veiligheid wist te brengen, later overleden in het ziekenhuis. In totaal zijn ongeveer tweehonderd mensen erin zijn geslaagd naar de kant te zwemmen. De kans op nog meer overlevenden wordt zeer gering geacht.

De veerboot was onderweg van Dhaka naar de kustplaats Bhola toen het vaartuig bij Chandpur kapseisde en zonk. De politie vermoedt dat het schip in een draaikolk is terechtgekomen. De moessonregens hebben dit kruispunt van rivieren in Bangladesh veranderd in kolkende watermassa's.

Ongelukken met veerboten doen zich regelmatig voor in Bangladesh. De meeste zijn toe te schrijven aan overbelading, de deplorabele staat waarin de rivierschepen verkeren en kapiteins die stormwaarschuwingen negeren. Vorig jaar mei kwamen op ongeveer dezelfde plek als de ramp van woensdag, 450 mensen om het leven toen hun veerboot zonk.