DEN HAAG - De Tweede Kamer houdt dinsdagmiddag nog een spoeddebat over het onderzoek naar de betrokkenheid van minister Jacqueline Cramer (Milieu) bij een advertentie uit 1986 die steun uitspreekt voor het actieblad Bluf!

Daarin stellen de onderzoekers dat er geen bewijs is gevonden dat Cramer toestemming heeft gegeven voor haar naam onder de advertentie.

Herinneren

Cramer, toen voorziter van Milieudefensie, kan zich niet herinneren dat zij destijds heeft toegestemd in het plaatsen van haar naam onder de advertentie. Andere betrokkenen weten dat ook niet meer, blijkt uit het onderzoek van Ernst & Young.

Het debat is er op verzoek van VVD en PVV. Die laatste wil dat Cramer opstapt.

Wantrouwen

De motie van wantrouwen die de PVV wil indienen tegen Cramer zal geen steun krijgen. CDA, PvdA, ChristenUnie, GroenLinks, D66 en SP zullen die zeker niet steunen. Ze vinden de aandacht voor de kwestie-Cramer sterk overtrokken.

Betalen

De VVD wil dat minister Jacqueline Cramer (Milieu) het onderzoek door Ernst & Young naar haar actieverleden zelf betaalt.

In een spoeddebat dinsdag over de affaire-Cramer stelde Kamerlid Helma Neppérus dat het 'logisch' is dat Cramer opdraait voor de kosten omdat ze zich iets uit haar privéverleden niet herinnert.

Cramer liet voorafgaande aan het debat weten 'relaxed' te zijn over de kwestie.

Balkenende

Premier Balkenende heeft geen reden om te twijfelen aan de verklaring van Cramer over haar verleden. Balkenende zei dat dinsdag tijdens het spoeddebat.

De premier verwees naar de conclusies van onderzoeksbureau Ernst & Young. Hij ziet geen reden iets af te doen aan die conclusies.