ROTTERDAM - Een Rotterdammer heeft dinsdagmiddag in zijn woonplaats een lugubere vondst gedaan. In een auto in de omgeving van de Isaac Hubertstraat trof hij in een tas een babylijkje aan.

De man had de tas in de auto zien liggen en kreeg het vermoeden dat er iets verdachts aan de hand was. Hij opende de tas, zag de dode baby en alarmeerde vervolgens de politie. Een 39-jarige Rotterdammer, die in de auto zat toen de agenten arriveerden, is aangehouden.

Moeder

Vlak na de aanhouding van de 39-jarige man werd in een woning in de omgeving ook de moeder van de baby aangehouden. Deze 20-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats is naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Ze had als gevolg van de bevalling veel bloed verloren.

Het is nog onduidelijk wat er dinsdag precies is gebeurd en welke rol de 39-jarige man en de 20-jarige vrouw in het drama hebben gespeeld. Rechercheurs van de afdeling jeugd- en zedenzaken zijn begonnen met een onderzoek. Woensdag heeft sectie plaats op het stoffelijk overschot.