AMSTERDAM - Muziekzender TMF gaat een geruchtmakende onderwijsactie aanpassen na kritiek van Tweede-Kamerleden en de CNV Onderwijsbond. Dat meldde een woordvoerster van het tv-station dinsdag.

Scholieren werden opgeroepen filmpjes te sturen naar de website www.kijkditnou.nl. In die producties moest te zien zijn hoe medescholieren de klas uit werden gestuurd door leraren.

TMF wilde op deze manier in kaart brengen hoe vaak leerlingen de klas uit moeten. Terecht of onterecht. Het filmpje met de meeste stemmen werd een "vette laptop" in het vooruitzicht gesteld.

Communicatiefout

Als gevolg van een "communicatiefout" kan volgens de zegsvrouw het beeld zijn ontstaan dat leerlingen worden opgeroepen leraren te treiteren om zo uiteindelijk voor een draagbare computer in aanmerking te komen.

Dat was niet de bedoeling. Filmpjes kunnen daarom niet meer worden ingestuurd en de computer is niet langer te winnen.

Mailen

TMF is nog wel benieuwd hoe vaak het wegsturen uit de klas gebeurt. Leerlingen kunnen dat mailen, waarna de zender aan het eind van het schooljaar de score bekendmaakt.

Filmpjes daarover neemt het tv-station niet in behandeling. Via het webadres kunnen scholieren ook nog laten weten wie ze de lekkerste leraar, lerares en medeleerling vinden op hun school.