AMSTERDAM - De identiteit van het Amsterdamse vondelingetje Lieve is nog steeds niet bekend. De politie zet zich met man en macht in om de moeder op te sporen maar de ongeveer 45 tips die zij heeft gekregen, hebben nog geen concreet resultaat opgeleverd, meldde zij dinsdag.

Het meisje werd vorige week maandaggevonden in een portiek van een woning in de hoofdstad. Ze was hoogstens twee uur oud. De baby werd onmidellijk naar een ziekenhuis gebracht waar werd geconstateerd dat zij in goede gezondheid verkeerde. Inmiddels ontfermt de Raad voor de Kinderbescherming zich over haar.

De politie maakt zich zorgen om de gemoedstoestand van de moeder. "Als je een kind zo jong op straat legt, is er reden voor bezorgdheid", aldus een woordvoerder. Het team van de jeugd- en zedenpolitie dat op de zaak is gezet, is nog altijd druk met het onderzoeken van de binnengekomen tips.

Lieve is de derde vondeling in Amsterdam dit jaar. In januari werd een jongen van een jaar achtergelaten in een portiek en begin maart werd een baby aangetroffen op het Centraal Station. Beide keren meldde de moeder zich na korte tijd.