LEEUWARDEN - Nadat hij net zes maanden had vastgezeten voor het met een auto inrijden op zijn ex-vriendin, bedreigde dj Johannes S. (37) op de eerste dag van zijn vrijlating zijn voormalig partner opnieuw.

Ditmaal via sms-jes naar en telefoongesprekken met zijn predikant en diens vrouw. Dat bekende S. dinsdag op de zitting bij de rechtbank in Leeuwarden.

De dominee van de evangelische Vineyard gemeente in Kollumerzwaag, die een intense vertrouwensrelatie had met S., waarschuwde daarop de politie en het slachtoffer.

Wapen

Johannes S., die als dj werkt in discotheken in Friesland, werd vervolgens aangehouden door de politie. Daarbij verzette hij zich hevig en deed een greep naar het dienstwapen van één van de agenten.

In alle consternatie spoot die agent toen zijn collega met pepperspray in het gezicht in plaats van de verdachte.

Mishandeling

Het is niet de eerste keer dat Johannes S. voor de rechter verschijnt. Al eerder bedreigde, mishandelde en stalkte hij vroegere vriendinnen.

Volgens de advocaat van de verdachte heeft hij een gespleten persoonlijkheid. De officier van justitie vroeg om twee maanden cel voor bedreiging en verzet bij arrestatie en daarnaast een werkstraf van 240 uur omdat S. op de eerste dag van zijn proeftijd alweer over de schreef ging.

Johannes S. gaf aan absoluut niet naar de gevangenis te willen, omdat hij net een nieuwe relatie heeft.

Uitspraak op 16 september.