ROTTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft een tweede verdachte van de valse melding van een kaping vrijgelaten. Het gaat om de 29-jarige Dordtse vrouw.

Volgens een woordvoerster blijft zij verdachte, maar beschikt justitie over onvoldoende bewijs om haar langer vast te houden.

Haar minnaar, die zou hebben gebeld met 112, zit nog wel vast. Hij zou het dreigtelefoontje hebben gepleegd omdat hij wilde verhinderen dat de Dordtse met haar officiële vriend op vakantie ging.

De 31-jarige vriend werd vrijdag al vrijgelaten. Volgens zijn advocaat Gerard Spong is hij slachtoffer geworden van zijn vriendin. "Het is een liefdesdrama", zei de raadsman.

Dreigtelefoontje

Na het dreigtelefoontje liet de marechaussee dinsdag het vliegtuig met alle passagiers en de bemanning urenlang aan de grond staan. Het toestel van Transavia, met bestemming Bodrum in Turkije, stond op het punt te vertrekken toen de melding binnenkwam.

Onderzoek in de kist leverde geen wapens of explosieven op. Bij een huiszoeking in Dordrecht nam het OM goederen in beslag. Woensdag hielden agenten de 37-jarige minnaar aan. Hij moet dinsdag worden voorgeleid. Het OM liet de vrouw zondagavond gaan.