AMSTERDAM - Een 40-jarige man uit het Gelderse Kerkwijk is zaterdagochtend onder het draaiend achterwiel van zijn eigen tractor terechtgekomen en overleden.

Volgens de politie was hij in zijn eentje aan het werk op een akker aan de Laagstraat. Daarom heeft niemand gezien wat er is gebeurd.

Een passant zag de man onder de tractor liggen en waarschuwde iemand die met een tractor de tractor van het slachtoffer heeft opgetild. Dat bleek te laat. De technische recherche onderzoekt het ongeluk.

Woldendorp

Door een ongeval zaterdagmiddag op de Johannes Kerkhovenweg bij Woldendorp (Groningen) is een Duitse fietsster om het leven gekomen.

De vrouw viel volgens de politie vermoedelijk van haar rijwiel toen een 71-jarige tractorbestuurder uit Winschoten haar op de landweg wilde inhalen. Het slachtoffer kwam onder de aanhanger van het landbouwvoertuig terecht. Ze overleed ter plekke.

De bestuurder van tractor had volgens de politie in eerste instantie niets van het ongeval gemerkt en reed door. Enige tijd later werd hij door getuigen geattendeerd op het incident.

De politie heeft hem op het politiebureau opgevangen. Ook de partner van het slachtoffer is opgevangen.