GRONINGEN - Een bejaarde autoliefhebber is er in Groningen vandoor gegaan met een BMW met een winkelwaarde van ruim 100.000 euro. Het gaat om een 68-jarige man die de wagen mee kreeg voor een proefritje, en die vervolgens met de wagen aan de haal is gegaan.

Een woordvoerder van de politie Groningen liet maandag weten dat de man in gezelschap was van een jongere man, vermoedelijk zijn zoon. Het tweetal liet de autodealer weten dat ze graag een wagen uit de BMW 7-serie wilden kopen. Alvorens de koop helemaal rond te maken, wilden ze nog een kleine proefrit maken. Sindsdien is het tweetal spoorloos.

Vermoedelijk is het tweetal richting Drachten gereden. Daar tankten ze. Aangezien ze geen contant geld bij zich hadden gaven ze de benzinepomphouder hun draagbare telefoon als onderpand. De telefoon bleek echter in de wagen te zijn ingebouwd.

De 68-jarige dader is een bekende van de politie, meldde de woordvoerder. In het verleden zou hij elders in Nederland al vaker auto's hebben meegenomen tijdens proefritjes.