HUIZEN - Woordvoerder B. Woudenberg van de verkeersveiligheidsorganisatie 3VO is uit zijn functie gezet. Dat heeft voorzitter J. van der Doef donderdag in Huizen meegedeeld. In het programma van Peter R. de Vries op SBS6 was enige tijd geleden te zien hoe Woudenberg in zijn auto de toegestane maximumsnelheden fors overtrad.

De verkeersorganisatie steunde de woordvoerder aanvankelijk in zijn verklaring dat hij zich opgejaagd voelde door de voor hem onbekende achtervolgers. De opgejaagde stemming zou door zijn slechte hartconditie zijn versterkt.

Voor de woordvoerder wordt binnen 3VO een andere functie gezocht. Van der Doef meent dat door het besluit het geschonden imago van zijn organisatie kan worden hersteld.

Na de uitzending van SBS6 ontving 3VO volgens hem duizenden e-mails en brieven. In een spoedvergadering van het bestuur, eind december, is het besluit over Woudenberg gevallen. Deze was behalve woordvoerder ook verantwoordelijk voor de politieke contacten van de verkeersorganisatie.

/REACTIESWoordvoerder 3VO blijkt zelf snelheidsduivel