DEN HAAG - De brandbom-aanslag van zondag in een woning in Delfgauw is mogelijk gepleegd door meer dan een persoon. Dat zei een politiewoordvoerder maandag. De politie hield zondag op Schiphol een belangrijke verdachte aan. Bij de aanslag raakte een -jarige vrouw zeer zwaargewond. De politie zoekt nog twee mannen die ten tijde van de aanslag bij het huis rondliepen.

De vrouw raakte zondagochtend rond 9.00 uur gewond toen zij de voordeur opendeed voor iemand die aanbelde. Er werd een brandende vloeistof bij de woning aan de Heemraadstraat naar binnen gegooid. Doordat het slachtoffer een nachthemd van synthetische stof aanhad, heeft zij enige tijd in brand gestaan. Haar ouders en zoons raakten lichtgewond, toen zij probeerden de vlammen te doven. De vrouw verkeerde ook maandagochtend nog in levensgevaar.

Vasthouden

Hoogstwaarschijnlijk is de aangehouden verdachte de (ex-)partner van het slachtoffer, maar dat bevestigt noch ontkent de politie. Het gezin was bij de politie bekend als problematisch, maar over de aard van de problemen zegt zij niets. Toen de man werd aangehouden, stond hij op het punt het land te verlaten. Waarschijnlijk bepaalt de rechter-commissaris dinsdag of woensdag of justitie hem langer mag vasthouden.

Wie de twee mannen van rond de twintig zijn die justitie zoekt, is nog onduidelijk. Volgens getuigen renden deze twee personen weg toen buren naar buiten kwamen om de vrouw te helpen. "De mannen gedroegen zich zo verdacht dat we ze graag willen spreken", aldus de politiewoordvoerder, die mensen oproept de politie te bellen als ze weten waar deze mannen te vinden zijn.