GRAZ - Het wereldkampioenschap straatvoetbal voor dak- en thuislozen in Graz heeft maandag een speciale openingswedstrijd. Nederland moet het aan het einde van de middag opnemen tegen Duitsland. Dat leidde zondag bij de loting tot hilarische reacties, aldus bondscoach Sander de Kramer.

Volgens hem heeft het nationale team er zin in. "Het is natuurlijk een waanzinnige wedstrijd." Hij denkt dat het 'andere Oranje' een goede kans maakt. "We moeten de Duitsers niet onderschatten, maar ik denk dat we ze kunnen hebben."

Duitsland behoort namelijk niet tot de favorieten van het evenement, zegt hij. "Dat zijn Brazilië, Zuid-Afrika, Engeland en Oostenrijk. En ik denk dat we ons daar ook toe mogen rekenen. We hebben een fris team dat keihard heeft getraind." Neem nou verdediger Jeroen. "Met schoenmaat 51 is hij niet te passeren. Al heb je hem vier keer voorbijgespeeld, dan nog kom je hem tegen", grapt hij.

Boetes

Spits Mike mocht niet mee naar Oostenrijk. Hij moet nog drie weken brommen in de gevangenis wegens een aantal openstaande boetes. Alle pogingen om hem vrij te krijgen ten spijt. "Vrouwe Justitia is blind", kreeg de bondscoach van de gevangenisdirecteur te horen.