ROTTERDAM - De politie heeft het zondag rustig gehad op en om het terrein van het gratis festival Metropolis in het Zuiderpark in Rotterdam. "Iedereen is naar huis. Er waren geen incidenten. We hebben niemand hoeven aan te houden", zei een politiewoordvoerster. Twee jaar geleden waren er aan het einde van het evenement enkele opstootjes.

Het festival kreeg het motto 'The best you never heard of' mee. Op het podium stonden onder meer de Amerikaanse bands Interpol en Electric Six. Ook het Spaanse Cheb Balowski, The Riplets en Rotterdam Ska Jazz Foundation waren te horen en te zien.

Niet iedereen was gecharmeerd van de klanken. Een buurtbewoonster van het park gaat meestal even kijken, ook dit jaar. "Ik vind het leuk, maar de muziek klinkt soms wel erg hard", zei ze.

Het gratis festival vond voor de vijftiende keer plaats. Het werd volgens de organisatie door ruim 60.000 personen bezocht. In kwamen ruim 70.000 mensen naar het Zuiderpark. Metropolis ging vorig jaar wegens financiële problemen niet door.

De uitgaansgelegenheden Rotown, Calypso, Nighttown en WaterFront gaven zaterdagavond alvast een voorproefje met Metropolis in Town.