AMSTERDAM - De Amerikaanse autoriteiten onderzoeken berichten dat een man die in het weekeinde met geweren, munitie en drugs in zijn auto bij Denver werd aangehouden, bedreigingen heeft geuit aan het adres van Democratisch presidentskandidaat Barack Obama.

In de zaak zijn ook twee andere mannen aangehouden. Obama is later deze week in Denver om de presidentsnominatie van de Democratische Partij te aanvaarden.

De FBI bevestigde dat de dienst onderzoek doet, maar wilde geen bijzonderheden geven. Het gezamenlijke informatiecentrum van de autoriteiten in Denver had geen commentaar.

De politie in de voorstad Aurora zei zondagochtend bij een verkeerscontrole een 28-jarige man te hebben aangehouden die in zijn auto twee geweren, waarvan een met telescoopvizier, een kogelvrij vest, dozen met munitie, walkie-talkies en verdovende middelen had.

Ontkomen

De politie alarmeerde de federale autoriteiten, die in hotels in Denver en het nabijgelegen Glendale twee mannen van 32 en 33 aanhield. Een van de twee probeerde aan arrestatie te ontkomen door van vijf hoog uit het raam te springen.

De politie van Aurora zei niet hoe de mannen aan elkaar verbonden waren. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen worden verricht.

Democratische Conventie

Een woordvoerder van de politie in Denver zei tegenover de New York Times

: "We zijn er zeker van dat de situatie op dit moment niet dreigend is voor de presidentskandidaat en alle mensen die momenteel aanwezig zijn bij de Democratische Conventie."

Later op de dag wordt via een persconferentie meer informatie naar buiten gebracht.