DELFGAUW - Door een aanslag met een brandbom zijn zondagmorgen in Delfgauw (gemeente Pijnacker) vijf gewonden gevallen. Een vrouw is in kritieke toestand naar het brandwondencentrum in Rotterdam gebracht.

Op Schiphol heeft de politie zondag een verdachte aangehouden, die op het punt stond het land te verlaten. Het gaat om de ex-manvan de vrouw die bij de aanslag ernstig verbrand raakte. Verder zoekt zij naar twee jonge mannen, die rond de tijd van de aanslag bij het betreffende huis stonden.

'We kennen dit adres'

Het motief voor de aanslag ligt waarschijnlijk in de relationele sfeer. De vader van de kinderen had op het adres in Delfgauw al eerder voor problemengezorgd. "We kennen dit adres", zo zei een politiewoordvoerder.

De slachtoffers die minder ernstig gewond raakten, zijn de kinderen (10 en 11 jaar oud) van de zwaargewonde vrouw en haar ouders. Hulpverleners konden hen ter plekke behandelen.

Brandbom

Volgens een woordvoerder van de politie is er iets na negen uur een 'soort' brandbom door de voordeur van een woning in de Heemraadstraat naar binnen gegooid. De politie heeft enkele uren een deel van de straat in de nieuwbouwwijk afgezet. De auto van de familie is door de politie meegenomen.

Aangebeld

De dader verraste de vrouw met de brandbom toen zij de voordeur opendeed. Waarschijnlijk is er gewoon aangebeld, zei de woordvoerder. Het slachtoffer had volgens hem synthetische kleding aan en heeft enige tijd in brand gestaan. De brandschade aan de woning is beperkt gebleven tot de hal.

De kinderen van het slachtoffer en haar vader worden opgevangen op het politiebureau, haar moeder is meegegaan naar het ziekenhuis. De politie hoort zondag een onbekend aantal getuigen.