LONDEN - De Britse gitarist Eric Clapton (56) is op nieuwjaarsdag in een kerk in een dorp nabij zijn woonplaats in Surrey, Engeland getrouwd met de 25-jarige Amerikaanse Melia McEnery. Dat meldt het Britse boulevardblad The Sun donderdag.

Voordat de twee elkaar het ja-woord gaven, werd hun dochtertje Julie Rose gedoopt. Een kleine groep genodigden woonde de doopdienst bij. The Sun citeert kennissen van Clapton, die zouden hebben gezegd dat het sluiten van het huwelijk voor de genodigden een complete verrassing was.

De huwelijksplechtigheid werd gehouden in de kerk waar Clapton's zoontje Conor begraven ligt. Elf jaar geleden overleed het jongetje op 4-jarige leeftijd door een val uit een raam. Die tragedie bezorgde Clapton de inspiratie voor het schrijven van het gevoelige lied Tears in Heaven, dat wereldwijd een hit werd.

Clapton ontmoette zijn bruid twee jaar geleden in Los Angeles. Hij was eerder negen jaar getrouwd met Patti Boyd, die hij afpakte van de onlangs overleden ex-Beatle George Harrison. Claptons huwelijk met Boyd liep in 1988 uit op een scheiding.