ROTTERDAM - De politie is er nog niet in geslaagd om een per ongeluk vrijgelaten verdachte in een groot drugsonderzoek weer op te pakken. Volgens persofficier P. Spoon is de 34-jarige J.S. nog op vrije voeten. De man is een zwager en volgens justitie rechterhand van de vermeende drugsbaron C.S. In december 2000 werd hij aangehouden.

Twee weken geleden kwam de man vrij door een administratieve fout in het huis van bewaring. Nadat de vergissing was ontdekt, kondigde justitie aan dat de verdachte weer meteen opgepakt zou worden.

Het onderzoek naar de criminele organisatie die C.S. zou hebben geleid, is een van de omvangrijkste operaties in de afgelopen jaren. Inmiddels zijn al meer dan honderd verdachten aangehouden. Om de bende van C.S. te ontmantelen is geen middel onbeproefd gelaten. Zo zette de politie zeker twaalf infiltranten in, werden tientallen telefoons afgeluisterd en werden peilzenders op auto's van verdachten geplaatst.

Ook filmde de politie in het geheim ruim een jaar lang alle bezoekers van een Mercedesdealer om criminelen die elkaar daar ontmoetten in kaart te brengen.