ROTTERDAM - Rochelle Rikkers, het zusje van het meisje van Nulde, mag voorlopig niet bij haar vader Martin Huisman blijven. Dat heeft woensdag de rechtbank in Dordrecht bepaald. Rochelle is het zusje van het vermoorde meisje van Nulde, Rowena Rikkers, wier lichaamsdelen afgelopen zomer verspreid over Nederland werden gevonden.

Rochelle verbleef bij haar vader nadat haar moeder twee weken geleden in Spanje werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Rowena. De vrouw werd samen met haar nieuwe vriend door de Spaanse politie opgepakt.

Hoewel vader Huisman niet over de voogdij over Rochelle beschikt omdat hij daar bij zijn scheiding geen aanspraak op had gemaakt, besloot de Raad voor de Kinderbescherming dat Huisman zijn dochter voorlopig in huis mocht nemen.

Toch is woensdag tijdens een bijeenkomst op de rechtbank in Dordrecht bepaald dat het beter is als het kind voor een zekere periode bij een ander gezin wordt ondergebracht. Haar nieuwe adres wordt geheimgehouden. Vader Huisman toonde zich na de bijeenkomst op de rechtbank verslagen.

/NIEUWSRochelle onder toezicht van jeugdbeschermingRochelle en vader zaterdag in Nederland