PURMEREND - Een 56-jarige storingsmonteur is vrijdagmiddag in de Rivierenlaan in Purmerend door het trottoir gezakt en tot zijn middel in gloeiend heet water terechtgekomen. Dat heeft de politie vrijdag gezegd.

De monteur was samen met twee collega's in opdracht van de gemeente op weg naar de plaats des onheils omdat een melding was binnengekomen dat vanuit de grond stoom omhoog kwam. Toen het drietal kwam aanlopen zakte de man dwars door de stoep.

Hij belandde in een laag water dat op dat moment een temperatuur van tussen de zeventig en tachtig graden had. Door een lekkage in het ondergrondse leidingstelsel, vermoedelijk van het systeem van de stadsverwarming, is het water waarschijnlijk vrijgekomen waarna het zand onder de stoep is weggeslagen.

Brandwonden

De storingsmonteur werd direct opgevangen door buurtbewoners en door de gealarmeerde ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij kwam er met 5 procent brandwonden over zijn gehele lichaam relatief goed vanaf. De reparatie aan de leidingen is direct in gang gezet.