URK - De politie heeft nog eens zes verdachten aangehouden in de Urker drugszaak. Deze zaak, waarbij voor tienduizenden euro's aan cocaïne werd verhandeld in het vissersdorp, kwam drie weken geleden aan het licht. De politie pakte toen 21 jongeren op. Ze kwamen voornamelijk uit Urk.

Donderdag maakte de politie bekend nog eens zes mensen te hebben aangehouden, van wie er vier uit Emmeloord komen. Een 30-jarige Emmeloorder en een 28-jarige plaatsgenoot werden op heterdaad betrapt toen zij drugs verhandelden in het centrum van hun woonplaats. De 30-jarige zit nog vast op het politiebureau. Uit het onderzoek in Urk blijkt dat deze man vermoedelijk ook drugs leverde aan Urkers.

De politie heeft verder twee Emmeloorders aangehouden van 33 en jaar oud en twee Urkers van 41 en 35 jaar. Alle zes de verdachten hebben bekend zich met drugshandel bezig te houden. Huiszoeking in woningen in Emmeloord en Nagele leverde anderhalve kilo onbekend poeder op. Onderzoek moet uitwijzen of het om drugs gaat.

Een politiewoordvoerster verwacht binnenkort nog meer aanhoudingen. "We zitten er bovenop en het onderzoek op Urk heeft veel aanwijzingen opgeleverd", laat zij weten. Of het onderzoek zich nog grotendeels op Urk richt, kan zij niet zeggen. "Naar nu blijkt, speelt de drugszaak zich niet alleen op Urk af."