VOLENDAM - De Volendamse café-eigenaar Jan Veerman raakt mogelijk al zijn panden kwijt omdat zijn bank dreigt met gedwongen verkoop van het onroerend goed. Dat heeft de advocaat van Veerman, H.J. Bos, donderdag gezegd.

Reden van de mogelijke verkoop door F. van Lanschot Bankiers is dat de hypotheekbetalingen van de Volendamse cafébaas uitblijven. Dit komt volgens Bos door de beslaglegging op Veermans rekeningen door Beer Advocaten, die dit namens 202 slachtoffers en ouders van twaalf overleden jongeren van de cafébrand op 1 januari 2001 heeft gedaan.

Failliet

De beslaglegging is zinloos, zegt Bos. "Als Veerman failliet gaat, is er verder voor de slachtoffers ook niets meer te halen." Veerman vocht het beslag vorige week in kort geding aan. De rechter oordeelde dat beide partijen eerst samen moeten proberen tot een oplossing te komen. Lukt dat niet voor vrijdag, dan velt de rechter alsnog een oordeel.

Momenteel zijn de partijen nog officieel aan het onderhandelen. Welke richting dat op gaat, wil J. Beer van Beer Advocaten niet zeggen. "De rechter hoort vrijdag wat de uitkomst is." Mocht de rechter een oordeel vellen en de beslaglegging niet opheffen, dan legt Veerman het loodje, aldus zijn advocaat Bos.