BERLIJN - De Duitse bondskanselier Schröder heeft donderdag excuses geëist van zijn Italiaanse ambtsgenoot Silvio Berlusconi in verband met diens uitlatingen aan het adres van de Duitse europarlementariër Martin Schulz. De regeringsleider noemde donderdag ten overstaan van de Bondsdag de uitlatingen van de Italiaan "ongepast en compleet onacceptabel".

Modem/ Breedband

Berlusconi schoffeerde woensdag Schröders partijgenoot Schulz door hem een rol als kampbewaker toe te dichten in een Italiaanse documentaire over concentratiekampen in nazi-Duitsland. "Ik verwacht dat de Italiaanse minister-president zich volledig verontschuldigt voor deze onacceptabele vergelijking", aldus Schröder.

Europarlementariër Schulz zegt te verwachten dat Berlusconi zich ook aan het adres van het Europees Parlement verontschuldigt. "Ik ga er vanuit dat dat gebeuren zal", aldus de vertegenwoordiger donderdag tegen de Duitse zender WDR. De SPD'er voelt zich naar eigen zeggen niet persoonlijke beledigd door de uitlatingen van Berlusconi.