EMMEN - De 29-jarige Erik W. uit Emmen is opgelucht nu hij heeft bekend zijn 79-jarige plaatsgenote Johanna Maria van Offeren, het zogenoemde wandelvrouwtje, te hebben vermoord. Dat zei woensdag advocaat W. Sieders uit Coevorden, die de Emmenaar sinds de aanhouding maandagochtend bijstaat. Volgens hem heeft W. een blanco strafblad en is hij nog nooit met justitie in aanraking geweest.

Het motief blijft vooralsnog onduidelijk. Volgens de advocaat is W. verbijsterd over zijn eigen daad. "Waarom mijn cliënt het heeft gedaan is voor hemzelf een volledig raadsel. Mogelijk is er iets in hem geknapt. Hij ging gebukt onder een lading stress."

Zo zou zijn bedrijf slecht lopen, waardoor de man in zware financiële problemen verkeerde. Ook heeft zijn Roemeense vriendin in Nederland geen status en moet ze misschien terug naar haar land.

Woensdagmiddag wordt W. voorgeleid aan de rechter-commissaris, die bepaalt of de voorlopige hechtenis wordt verlengd. Volgens Sieders krijgt de Emmenaar dan ook te horen of hem moord of doodslag ten laste wordt gelegd.