BOEKEL - Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van het onwel worden van twaalf kinderen donderdagavond tijdens een speurtocht in een bos bij een camping in Boekel.

Van de kinderen liggen uit voorzorg er nog drie in het ziekenhuis van Helmond en drie in dat van Oss. Dat heeft burgemeester Hans Haas van de gemeente Boekel vrijdag medegedeeld.

Zoektocht

De brandweer breidt in de loop van de dag de zoektocht in het bosgebied naar de oorzaak verder uit. In het bos was een vossenjacht uitgezet waaraan ongeveer vijftig kinderen tussen 12 en 14 jaar en hun begeleiders deelnamen.

De twaalf die ziek werden, zaten in één groep. Zij voelden zich niet goed en hadden last van hun ogen. De kinderen werden met spoed overgebracht naar ziekenhuizen in Nijmegen, Helmond en Oss.

Later meldden zich nog twee volwassen met dezelfde klachten. Ook zij zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

Metingen

De politie heeft het bos afgezet en gasten van een nabijgelegen camping opgevangen in een kantine. Nadat de brandweer een strook bos naast de camping had uitgekamd, metingen had verricht en geen gevaarlijke stoffen had aangetroffen, konden de campinggasten vrijdagochtend om vier uur terugkeren naar hun slaapplaats.

Bij zonsopgang zijn politie en brandweer opnieuw begonnen het bos te onderzoeken.

Burgemeester Haas in overleg met de organisatie besloten een ander jeugdevenement dat vrijdag in de Boekelse bossen zou worden gehouden, vooralsnog af te gelasten.

Kinderen onwel