DEN HAAG - De 44-jarige Haagse crimineel Jerry R. blijft nog negentig dagen vastzitten. De raadkamer van de rechtbank in Den Haag heeft dit donderdag bepaald, aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM).

Jerry R. werd eind juli aangehouden bij een schietpartij in de Rubensstraat in Den Haag.

Ook een 35-jarige Haagse vrouw blijft de komende drie maanden achter slot en grendel. Bij de schietpartij raakte een 37-jarige man uit Doetinchem gewond. De politie hield ook deze man aan.

Onderzoek

Hij komt snel op vrije voeten, maar het onderzoek tegen hem loopt nog. Over de toedracht van het schietincident is niets bekendgemaakt.

R. is een bekende in het Haagse criminele circuit. Hij heeft net vijf maanden vastgezeten voor verboden wapenbezit.

Bomaanslag

In januari werd R. getroffen door een bomaanslag; de auto waarin hij reed ontplofte op de snelweg A13 bij Delft. Hij overleefde de aanslag, zoals hij diverse aanvallen op zijn leven doorstond.

Na die aanslag bij Delft werd R. door de politie in het ziekenhuis aangehouden omdat hij illegaal een wapen bij zich had. Het was niet de eerste keer dat R. vast kwam te zitten.

Zo werd hij in 2002 veroordeeld voor afpersing, wapenbezit, fraude en omdat hij had geprobeerd zijn eigen broer en zus dood te schieten.