AMSTERDAM - Het wegverkeer en de scheepvaart moeten donderdag rekening houden met wateroverlast als gevolg van hevige regenbuien. Ook het vliegverkeer op Schiphol ondervindt hinder. De buien gaan gepaard met zware windstoten, blikseminslagen en hagel, waarschuwt het KNMI.

De onweersbuien kwamen donderdagochtend rond 07.00 uur het land binnen bij Zeeland. Het slechte weer trok via de westelijke helft van het land naar het noordoosten.

Op Schiphol loopt het vliegverkeer vertraging op. Door het slechte weer is er maar een start- en een landingsbaan in gebruik. Reizigers moesten rond 10.30 uur rekening houden met een uur vertraging. Een woordvoerder verwacht dat de vertraging in de loop van de dag nog oploopt.

Middelburg

Donderdagochtend raakte het treinverkeer van en naar Middelburg gestremd door een blikseminslag. Na enkele uren waarin bussen een deel van de dienstregeling overnamen kwam het treinverkeer rond 09.45 uur langzaam weer op gang.

De N44 is donderdagochtend bij Den Haag afgesloten nadat het dak van een woning in brand was gevlogen na blikseminslag. Het verkeer werd hier omgeleid.