HELLEVOETSLUIS - Bij de bouw van het appartementencomplex Jan Evertsenstaete in Hellevoetsluis is vergeten de vloeren van het middenstuk voldoende te wapenen. De basiswapening ontbrak op de bouwtekeningen, en alleen de extra wapening is aangebracht. Dat zegt dinsdag directeur L. Ozephius van MaasDelta, de eigenaar van de seniorenflat. Wie verantwoordelijk is voor de fout, wordt nog uitgezocht. De bewoners van het complex zijn maandag allen geëvacueerd.

Vloeren flat Hellevoetsluis ontberen voldoende bewapening De bouwfouten aan de vloeren werden deze week overigens bij toeval ontdekt. MaasDelta besloot onderzoek te laten doen nadat bewoners 170 scheuren in de gevel hadden geconstateerd. Bij het onderzoek van bouwkundig bureau Voskuil kwamen de problemen met de vloeren aan het licht. "Die scheuren waren dus eigenlijk een zegen", aldus Ozephius. "Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren."

Appartementen

De gebreken doen zich voor in de 48 appartementen in het middengedeelte van het gebouw. De bewoners van de 26 andere appartementen aan de twee zijkanten van de flat kunnen wel in hun woning blijven. Totaal wonen 110 mensen in het complex. MaasDelta verwacht volgende week maandag duidelijkheid te hebben over te nemen maatregelen.