UTRECHT - De politie heeft dinsdagmorgen na 2,5 uur zoeken een automobilist gevonden die tegen half negen op knooppunt Lunetten bij Utrecht van de weg was geraakt. De wagen van de man had een boom geraakt en was over de kop geslagen.

De bestuurder kwam zodanig bekneld te zitten dat hij zijn wagen niet meer kon verlaten. Ook was hij niet opgemerkt door andere weggebruikers.

De man waarschuwde met zijn mobiele telefoon de politie, maar kon niet precies aangeven waar hij zich bevond. De politie van Utrecht en het KLPD starten vervolgens een zoektocht, waarbij tien politiewagens en een helikopter werden ingezet.

In eerste instantie werd gezocht rond verkeersplein Oudenrijn en langs de A12 richting Woerden. Gedurende de zoektocht bleef het slachtoffer met zijn gsm in verbinding met de meldkamer van het KLPD in Driebergen. Onder meer door te vragen of de man sirenes van de ingezette politiewagens kon horen, werd hij tegen 11 uur aangetroffen bij Lunetten.

Het duurde nog een uur voordat de man uit zijn auto was bevrijd. Hij is met een open beenbreuk en onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. De politie heeft de identiteit van het slachtoffer nog niet bekendgemaakt.