ALMERE - Het afscheid van de Almeerse huisarts Piet Germs (57) en zijn kinderen Karin, Mark en Els heeft vrijdagmiddag grote belangstelling gekregen. Volgens een woordvoerder van de gemeente kwamen er 1400 mensen naar de uitvaart.

De vier kwamen vorige week om het leven door een ongeval op de Mont Dolent in de Italiaanse Alpen. Het ongeval gebeurde tijdens een klimexpeditie, waarbij een gezinslid uitgleed en de overige drie meesleurde. De vier stortten honderden meters naar beneden.

De moeder (50) van het gezin zag alles gebeuren en bleef ongedeerd. De omgekomen kinderen waren tussen de 16 en 23 jaar.

Begraafplaats

In de aula van de openbare scholengemeenschap De Meergronden in Almere was vrijdag eerst een afscheidsdienst die twee uur duurde. Vrienden, familie en bekenden vertelden daar over wat de omgekomen alpinisten voor hen betekenden. Daarna vertrok de rouwstout te voet naar begraafplaats Almere-Haven. Langs de route stonden nog meer belangstellenden.

De kisten werden neergezet op de begraafplaats, waarna iedereen er nog eens langs kon lopen voor een laatste groet. De daadwerkelijke teraardebestelling vindt plaats op een ander tijdstip.

Begrafenis alpinisten