EMMEN - De politie heeft maandagochtend een verdachte aangehouden voor de moord op het 79-jarige 'wandelvrouwtje' Johanna Maria van Offeren uit Emmen. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) gaat het om een 29-jarige man uit Emmen.

De aanhouding is verricht op basis van DNA-onderzoek, zo meldde het OM: "Een van de DNA-profielen van de onderzochte personen uit de buurt komt overeen met het aangetroffen DNA-profiel op de plaats van het delict".

Persconferentie

Het OM wil nog geen nadere informatie vrijgeven. Maandagmiddag gaan OM, politie, het Nederlands Forensisch Instituut en de gemeente tijdens een persconferentie in het stadhuis in Emmen nader in op de zaak. De bijeenkomst begint om 14.00 uur.

De gemeente Emmen opent om 11.00 uur een informatiecentrum voor buurtbewoners in wijkgebouw De Schanskuil in de wijk Emmerschans, waar de vermoorde vrouw woonde. De vrouw werd het wandelvrouwtje genoemd omdat ze dagelijks lange wandelingen in de omgeving maakte.

Onrust

Politie, OM en de gemeente informeren de inwoners van de wijk maandagmiddag tijdens een besloten bijeenkomst over de aanhouding. Volgens een woordvoerder van de gemeente kan de aanhouding van de verdachte leiden tot onrust en vragen onder bewoners. In het wijkgebouw zijn hulpverleners aanwezig.