AMSTERDAM - Een arrestatieteam van de politie Amsterdam-Amstelland heeft donderdag een einde gemaakt aan de ontvoering van een 36-jarige man. Bij de overdracht van losgeld overmeesterde het team de drie gewapende ontvoerders in hun auto.

Dat maakte de politie vrijdag bekend.

De ontvoerde man zat ook in de auto. Hij is ongedeerd. Een week eerder was hij rond middernacht door gewapende en gemaskerde mannen op de Churchilllaan in Amsterdam-Zuid uit zijn auto getrokken.

Niet lang daarna kreeg een bekende van het slachtoffer een telefoontje van de ontvoerders, die enkele tienduizenden euro's aan losgeld eisten.

Zware Criminaliteit

Bij de jacht op de ontvoerders zette de politie tachtig rechercheurs van het bureau Zware Criminaliteit in. Bij de beëindiging van de ontvoering trof de politie in de auto een vuurwapen aan. Na huiszoeking werden nog een vuurwapen en 20.000 euro in beslag genomen.

Van de drie mannen, tussen 20 en 30 jaar oud, zitten er twee nog vast. De derde is op vrije voeten gesteld, maar ook hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Over het motief voor de ontvoering en de relatie tussen het slachtoffer en zijn ontvoerders kon de politie nog niets zeggen, omdat de zaak nog in onderzoek is. Het slachtoffer was geen bekende van de politie.