NAPELS - Een explosie in een Italiaanse vuurwerkfabriek heeft vrijdag aan drie mensen het leven gekost. Één man is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Een explosie in een Italiaanse vuurwerkfabriek heeft vrijdag aan drie mensen het leven gekost. Eén man is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldde vrijdag de Italiaanse televisie.

De fabriek in Visciano bij Napels ligt in een afgelegen, bergachtig gebied. Het pand ging vrijdagochtend door nog onbekende oorzaak de lucht in. Een van de doden is de 50-jarige eigenaar van de fabriek.

Onherkenbaar

De ontploffing was in de wijde omtrek te horen. Twee slachtoffers zijn onherkenbaar verbrand. Het is mogelijk dat de talrijke reddingswerkers nog meer slachtoffers vinden.

Het reddingswerk verloopt moeizaam door de laag modder in het gebied, veroorzaakt door het slechte weer van de afgelopen tijd. Gezien de afgelegen ligging van de fabriek was die mogelijk illegaal. In mei kostte een ontploffing in een ander vuurwerkbedrijf bij Napels eveneens drie mensen het leven.